Normal_dekker__staatssecretaris__sander__onderwijs

Sinds 2012 is het vertrouwen in staatssecretaris Dekker en minister Bussemaker van Onderwijs sterk gedaald onder directeuren in het voortgezet onderwijs. Dit blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek.

Sinds de installatie van staatssecretaris Sander Dekker (november 2012) is het vertrouwen in hem sterk gedaald. Had in 2012 nog 79 procent van de directeuren in het voortgezet onderwijs vertrouwen in hem (of gaf men hem het voordeel van de twijfel), in 2016 is dit percentage teruggezakt naar 28 procent. Het percentage directeuren dat geen vertrouwen heeft in de staatssecretaris is in krap vier jaar tijd gestegen van 10 procent in 2012 naar 52 procent in 2016. Slechts 5 procent van de directeuren heeft veel vertrouwen in de staatssecretaris. 
 
Ook het vertrouwen in het kabinet en in minister Jet Bussemaker is beperkt: respectievelijk 11 procent en 12 procent van de directeuren heeft hier veel vertrouwen in, terwijl respectievelijk 19 procent en 18 procent hier geen vertrouwen in heeft. Ongeveer de helft van de directeuren geeft zowel het kabinet Rutte II als de minister het voordeel van de twijfel. 
 
Dat blijkt uit een in juni 2016 verricht onderzoek onder 248 directeuren uit het voortgezet onderwijs. Het (representatieve) onderzoek is uitgevoerd door DUO Onderwijsonderzoek, een onafhankelijk onderzoeksbureau in Utrecht dat sinds 1995 bestaat. 
 
© Nationale Onderwijsgids