Normal_tweede_kamer

Het debatteam van Dalton Voorburg is de winnaar geworden van het landelijke debatprogramma 'Op weg naar het Lagerhuis'. De jongeren wisten de jury ervan te overtuigen dat zij de beste debaters van het land zijn. Dit meldt Omroep West.

De discussiestrijd ging tegen een team uit Nijmegen. Volgens jurylid en D66-leider Alexander Pechtold waren de twee teams aan elkaar gewaagd, maar was de jury vrij eensgezind vanaf het begin van de debatten. Docent Kees Koster zag zich eerder al verzekerd van de eerste plaats. ”Wij hebben als docenten ook wel eens tegen ze gedebatteerd en we hadden geen schijn van kans.”
 
De winnaars gaan met jongerenorganisatie Hope XXL vijf dagen naar New York. Daar bezoeken ze onder andere het hoofdkwartier van de Verenigde Naties.
 
'Op weg naar Het Lagerhuis' is de grootste debatwedstrijd van Nederland. Jaarlijks doen er zo'n 200 scholen mee. In januari en februari worden vijftien voorrondes gespeeld verspreid door Nederland. Zo wordt toegewerkt naar de tv finale op NPO 2 in het voorjaar.  
 
© Nationale Onderwijsgids