Normal_px187mzewmzg5ns0xltm2ntmzndk1nq__

De debaters van het Cambreur College uit Dongen hebben de provinciale voorronde van ’Op weg naar het Lagerhuis’ van de VARA gewonnen. Het team ontving de felbegeerde beker en het ticket naar de landelijke finales. Het Lorentz Casimir lyceum uit Eindhoven eindigde op de tweede plaats. Ook was er een prijs voor de beste speech. Deze ging naar Lisa van der Geer van het Cambreur College. Omroep Brabant zendt een tv-registratie van de dag uit op zaterdag 13 februari, om 20.00 uur en om 23.00 uur. Dat meldt Provincie Brabant.

Op initiatief van Provinciale Staten van Noord-Brabant organiseerden BNN/VARA in samenwerking met Stichting HOPE XXL, het V-fonds en Het Debatbureau de provinciale voorronde van de landelijke debatwedstrijd op het provinciehuis. Ruim 250 scholieren van 17 Brabantse middelbare scholen streden  in het provinciehuis om een plekje in de landelijke finale. In verschillende werkvormen toonden zij hun debatkunsten en werden uitgedaagd om een korte speech over Brabant te geven.

Provinciale Staten hechten veel waarde aan de betrokkenheid van jongeren met het openbaar. De winnaars ontvingen de beker uit handen van Hagar Roijakkers, statenlid voor GroenLinks. Verder traden Statenleden Marco van der Wel, Arend Meijer, Horst Overveer en Ine Meeuwis aan als jurylid. Eerder op de dag trapte commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de debatwedstrijd officieel af. 

© Nationale Onderwijsgids