Normal_programmeren

Het Metis Montessori College in Amsterdam is de eerste school van Nederland waar het vak coderen of programmeren op het lesprogramma komt te staan. De leerlingen kunnen vanaf de brugklas het programma volgen. Dat meldt RTL Nieuws. 

De 'Coderclass' is een onderwijsconcept waarbij leerlingen vanaf de brugklas vijf uur in de week op een eigentijdse manier informaticaonderwijs krijgen. Doel van deze profielklas is om jong ICT-talent in de Metropoolregio Amsterdam op te sporen en verder te ontwikkelen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijgt een leerling de kans zich op bepaalde gebieden te specialiseren. 

“Straks moet het net zo gewoon zijn als leren rekenen en leren schrijven”, zegt Kajsa Ollongeren, wethouder van Amsterdam. “Er bestaat denk ik geen vak in de toekomst waarin je dit programma niet nodig hebt.” Ook de kinderen zijn enthousiast over de lessen en geven aan het leuk te vinden om met techniek om te gaan.

IT-bedrijf Q42 doet mee in de vorm van lesmateriaal en biedt snuffelstages aan. “Wij vinden dat het niet hard genoeg gaat in het onderwijs, dus wij willen erg graag ons steentje eraan bijdragen”, zegt Thuijs Suijten van Q42. "Er is een tekort aan goede ICT'ers en dat zal in de toekomst alleen maar groter worden. Daarom willen wij er graag aan meewerken.”

© Nationale Onderwijsgids