Week van de Lentekriebels een stuk rustiger verlopen dan vorig jaar

De Week van de Lentekriebels is een stuk rustiger verlopen dan vorig jaar. Kenniscentrum Rutgers geeft aan dat er dit jaar een stuk minder desinformatie rondging dan in 2023. Dat meldt NU.nl.

Toch werden er wel een aantal leraren geïntimideerd door ouders. Ook werd er via een haatcampagne actiegevoerd tegen de Week van de Lentekriebels. “Leraren en scholen moeten vrij zijn van intimidatie, alleen zo kunnen ze hun werk doen”, aldus Rutgers.

Week van de Lentekriebels

Scholen mochten afgelopen week weer meedoen aan de Week van de Lentekriebels. Deze week gaat over seksualiteit, weerbaarheid en relaties. Zo’n 40 procent van de scholen deed mee aan de week.

Inhoud van het lesprogramma 

Vorig jaar maakten ouders zich grote zorgen na berichten op sociale media over de inhoud van het lesprogramma. Ook vonden verschillende ouders dan een leerkracht niet met hun kinderen over seksualiteit moest praten. Het was een taak van de ouders vonden zij.

Ramadan 

De week was dit jaar eerder dan normaal gesproken. Meestal start de Week van de Lentekriebels eind maart, maar dit jaar zou het dan samenvallen met de ramadan. Het kenniscentrum noemt het ongebruikelijk om tijdens de ramadan over seksualiteit te praten. Vandaar dat de week verplaatst is naar begin maart.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk