Normal_hannover_messe

Op maandag 25 april beleven ruim 300 scholieren uit Twente een inspiratie dag op de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. De Universiteit Twente organiseert in samenwerking met Scienceguide.nl, Saxion en verschillende partners een uniek programma voor leerlingen van 5/6 vwo en 4/5 havo. Dat meldt Universiteit Twente.

Universiteit Twente is op de Hannover Messe aanwezig binnen de stand van Hightech Holland in hal twee. Onder andere TNO, 3TU en Center of Expertise presenteren zich hier. Ook het Solar Team Twente van Saxion en de Universiteit Twente toont hier het ontwerp van de nieuwe zonnewagen (via Twente Branding). Economische Zaken minister Henk Kamp of president Mark Rutte verwelkomt de leerlingen op deze centrale plek.

Tijdens de lunch verzorgt Guus Rijnders, hoogleraar Anorganische Materiaalkunde UT en wetenschappelijk directeur MESA+, een lezing. Zijn leerstoel richt zich met name op de realisatie en studie van materialen met nieuwe elektronische eigenschappen. Na de lezing kunnen de leerlingen vragen stellen aan tien UT-onderzoekers die de leerlingen deze dag vergezellen.

Na de lunch gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag met een opdracht waaraan prijzen verbonden zijn. In het kort: de leerlingen zoeken twee aansprekende innovaties, beschrijven deze en creëren zelf een nieuw product door deze innovaties met elkaar te verbinden. De groep met de mooiste / beste oplossing kan een mooie prijs in de wacht slepen.

De Hannover Messe is één van de grootste industriebeurzen. Er staan ongeveer zesduizend exposanten en er komen ruim 200.000 bezoekers. Komende maand kunnen leerlingen zich via docenten op de website www.utwente.nl/hannover-messe-challenge inschrijven voor deelname. Docenten ontvangen een brief met toelichting van de organisatie en spelen een actieve en cruciale rol bij de voorbereidingsvragen tijdens schoollessen. 

© Nationale Onderwijsgids