Normal_internationaal

De Stichting Internationaal Onderwijs (SIO) organiseert woensdag een conferentie met als doel het Nederlandse onderwijs te inspireren door kennis te nemen en te leren van het internationale onderwijs. Aanleiding is het onlangs verschenen eindadvies van het Platform Onderwijs2032 onder leiding van Paul Schnabel. Dat meldt Stichting NOB. 

Volgens SIO worden de inhoudelijke kennis en mogelijkheden van internationale curricula nog onvoldoende benut in ons land. Het Nederlandse onderwijs kan daardoor juist versterkt worden en daarom doet SIO een oproep aan het onderwijsveld om het buitenlandse onderwijs meer te betrekken richting de ontwikkelingen van de toekomst.

In het advies van Platform Onderwijs 2032 staat dat het van belang is om over de grenzen heen te kijken. Zo moeten er vreemde talen worden geleerd en in het advies spreekt men vooral over Engels. Volgens SIO is er meer. In hun ogen zouden de leerlingen van nu en de nabije toekomst internationale burgers moeten worden met respect voor andere talen en culturen.

De conferentie op de Haagse Hogeschool is vrij toegankelijk voor besturen, schoolleiders, decanen en belangstellenden uit het voortgezet onderwijs. Ook geïnteresseerden uit het basis- en hoger onderwijs zijn welkom. U kunt zich via deze link aanmelden voor de conferentie. 

© Nationale Onderwijsgids