Normal_klas__kinderen__po__sander_dekker__staatssecretaris__klaslokaal

Maandag 10 augustus om 13:30 uur bezoekt staatssecretaris Dekker van Onderwijs leerlingen die deelnemen aan de zomerschool op het Melanchthon in Bergschenhoek. Deze zomer gaan zo'n 7000 leerlingen van 267 middelbare scholen naar verschillende zomerscholen in het land. Dit geeft de leerlingen een extra kans om toch over te gaan naar het volgende schooljaar. Dat meldt de Rijksoverheid.

De zomerschool van het Melanchton start maandag. Dekker neemt samen met Hein van Asseldonk (vicevoorzitter VO-raad) en Joany Krijt (voorzitter CNV Onderwijs) een kijkje hoe dit er in de praktijk aan toe gaat. Voor 10 augustus is een speciaal programma ontwikkeld. Zo is er een korte introductie over het Melangchthon Bergschenhoek en de motivatie van de school om een zomerschool te starten. Ook de relatie zomerscholen met breder school- landelijk beleid komt aan bod. Daarna wordt kennis gemaakt met de zomerschool van het Melangchthon, hierbij zijn er gesprekken met de zomerschoolcoördinator, zomerschooldocenten en leerlingen die naar de zomerschool gaan.

De VO-Raad en CNV Onderwijs helpen scholen bij het opzetten van deze zomerscholen. Het ministerie van OCW maakt het financieel mogelijk.

© Nationale Onderwijsgids