Normal_sollicitatie

Tijdens een sollicitatietraining op een vmbo-school in Utrecht bleek dat veel jongeren weten zich geen raad tijdens een sollicitatiegesprek. Hierdoor komen de jongeren ongeïnteresseerd over, zijn niet goed voorbereid en hebben weinig kennis van het bedrijf waar ze solliciteren. Dit meldt Lee Hecht Harrison (LHH).

De training op de vmbo-school werd gegeven door Susanne Bär, loopbaanadviseur bij LHH. Het Talent Management bureau LHH benadrukt het belang om solliciteren onder de knie te krijgen, juist aan het begin van hun loopbaan. Dit verhoogt hun kansen op de arbeidsmarkt en maakt dat zij vroegtijdig hun talenten kunnen ontwikkelen. Daarom biedt de organisatie sollicitatietraining aan. Na afloop van de training krijgen de studenten een certificaat voor hun deelname.

Tijdens deze sollicitatietraining komen (HR)managers uit het bedrijfsleven naar school en leren de studenten in rollenspelen de fijne kneepjes van het solliciteren. Hierbij valt te denken aan: hoe geef je een goede handdruk? Wat voor vragen kun je stellen én verwachten tijdens een gesprek? Op de vmbo-school in Utrecht hebben de scholieren uitgebreid geoefend. “Ik weet nu dat ik altijd eerst de website van het bedrijf moet bekijken om te weten wat ze precies doen", aldus een van de leerlingen.

© Nationale Onderwijsgids