Normal_kaarsjes_dood_afscheid_bidden

(Novum) - Christelijk college Groevenbeek in Ermelo rouwt mee met het Joseph-Knig-Gymnasium uit het Duitse Haltern am See. Een docent en veel leerlingen die dinsdag omkwamen bij de crash van een vliegtuig van Germanwings, waren goede bekenden op de Veluwse school. Ze kwamen vorig schooljaar nog naar Ermelo in het kader van een uitwisselingsprogramma.

Groevenbeek hoorde woensdagmorgen wie er in het vliegtuig hadden gezeten, zei Rein Tanis van het college. "De Duitse docent was voor onze leraren een goede bekende, want hij was al jaren betrokken bij de uitwisseling. De leerlingen hebben vorig jaar een week gelogeerd bij onze leerlingen van 3 vwo. Die zijn op hun beurt ook bij de Duitse kinderen te gast geweest. Het komt heel hard aan."

De Ermelose school houdt woensdagmorgen een bijeenkomst voor de scholieren die nu in de vierde klas zitten. Een delegatie van Groevenbeek reist later af naar een afscheidsbijeenkomst op het Duitse gymnasium. Duitse scholieren waren begin deze maand net weer in Ermelo geweest. Nederlandse leerlingen zouden eind april naar Haltern gaan, maar dat gaat niet door volgens Tanis.