Normal_rekenen_onderneming_balans_economie

Scholengemeenschap het Pax Christi College in Druten is een Econasium gestart voor leerlingen die uitblinken in economie en wiskunde. Leerlingen uit de bovenbouw van het vwo kunnen een tweejarig aanvullend lesprogramma volgen. Het programma is mede ontwikkeld door de universiteit van Tilburg. Het traject bereidt de leerlingen voor op een vervolgstudie in de economische wetenschappen. De leerlingen doen daarbij alvast ervaring op met onderzoek doen. Dit meldt de Gelderlander. 

Op vrijdag 16 januari zal de eerste lichting van tien leerlingen op het Econasium van start gaan. De aftrap vindt plaats op de Tilburgse universiteit. Daar zullen de scholieren gedurende het traject vaker te vinden zijn voor colleges. Ook gaan de leerlingen bedrijven en economische instellingen bezoeken. Ze volgen daarnaast een cursus Statistiek voor het Econasium. Als de leerlingen alle onderdelen succesvol hebben afgerond ontvangen ze een extra diploma, het Certificate of Economic Proficiency.

Bijkomend voordeel voor de leerlingen is dat ze onvoorwaardelijk toegang krijgen tot het excellentieprogramma van Tilburg University. De vrije toegang geldt ook voor economische opleidingen met een numerus fixus.  Het Pax Christi College wordt de eerste middelbare school in de regio met een Econasium.

© Nationale Onderwijsgids