Normal_diner_eten_tafel_horeca

Omdat  de locatie Salland van CS Vincent van Gogh het maatschappelijk bewustzijn belangrijk vindt, besteden medewerkers en leerlingen ook dit jaar in de kerstperiode weer extra aandacht aan mensen die dat nodig hebben. Zo werd er donderdag 18 december een kerstdiner georganiseerd voor mensen die het financieel niet gemakkelijk hebben. In samenwerking met de stichting Present zijn gezinnen uitgenodigd die hiervoor in aanmerking komen. Dit meldt scholengemeenschap Vincent van Gogh. 

Naast een kerstdiner, georganiseerd door Pacific Plaza, ontvingen de gezinnen een kerstpakket dat gekocht is met het geld dat de leerlingen bij elkaar hebben gebracht met de organisatie van een kerstgala. Tevens leverde Jumbo Mulder uit Beilen een grote bijdrage in de kosten.
 
In de maand januari volgt er nog een actie voor de voedselbank. Juist in deze maand zijn de opbrengsten voor de voedselbank lager omdat in december al veel aandacht gevraagd wordt voor deze organisatie. Op deze manier krijgt de missie van CS Vincent van Gogh, ‘leren leren, leren leven,’ een praktische uitwerking en kunnen leerlingen en medewerkers een kleine bijdrage leveren aan het welbevinden van onze medemens.  
 
© Nationale Onderwijsgids