Normal_mbo_leerbedrijf_techniek

Scholen voor vmbo onderwijs is de regio West-Brabant hebben de handen ineen geslagen om de doorstroom van vmbo naar mbo te bevorderen. Het project 'Op weg naar 2' moet voorkomen dat jongeren in de leeftijd van 16 en 17 jaar zonder startkwalificatie het onderwijs verlaten. Dit meldt BN De Stem.

Onder een startkwalificatie wordt verstaan minimaal een afgeronde beroepsopleiding op niveau 2 van het mbo. De vmbo-scholen in westelijk West-Brabant starten daarom een project om hun leerlingen te stimuleren een vervolgopleiding te doen na het halen van hun diploma.

Het project start op 20 november met een meeloopdag. Leerlingen van het mbo zullen aan scholieren van het vmbo voorlichting geven over de opleiding die ze volgen. Eind februari volgen er drie stagedagen. De vmbo-scholieren krijgen de kans zich te presenteren aan diverse gemeenten en bedrijven om daar een stageplaats of leerwerkplek te kunnen bemachtigen. Het gaat in totaal om zo'n 180 vierdejaars van vmbo niveau 1. Zij kunnen terecht bij negen West-Brabantse gemeenten en een aantal ondernemingen.

© Nationale Onderwijsgids