Logo_vme9bzle
Vandaag geeft Malmberg op het Da Vinci College Kagerstraat in Leiden de kick-off van het Sanoma Learning Lab. Zo’n 165 docenten, leerlingen, schoolhoofden en medewerkers uit vijf landen worden door Sanoma Learning samengebracht in het programma met als doel het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve onderwijsproducten door gebruik te maken van lean start-up methodes in co-creatie met scholen. Dit meldt Malmberg. 
 
Het Sanoma Learning Lab programma is een internationaal programma dat wordt georganiseerd door Malmbergs moederorganisatie Sanoma Learning. Met het innovatieve karakter en door gebruikers direct bij het proces te betrekken, is het programma enig in zijn soort. Net als in Nederland worden ook op partnerscholen in België, Finland, Polen en Zweden kick-offs georganiseerd. 
 
De komende twee maanden gaan 33 Nederlandse deelnemers samenwerken in teams van drie, bestaande uit een docent, een student en een Malmberg of Sanoma Learning medewerker. Ieder team ontwikkelt en test een door hen ingebracht idee. Uiteindelijk worden vijf ideeën geselecteerd voor een boot camp, waar in een paar dagen tijd het idee wordt uitgewerkt tot een prototype. Deze boot camp vindt in december in Amsterdam plaats. Tijdens de boot camp in december werken de deelnemers in kleine, multidisciplinaire teams samen met Sanoma en Malmberg specialisten. Zij gaan bouwen aan vijf werkende prototypes die potentieel kunnen worden ontwikkeld tot onderwijsproducten die in scholen kunnen worden gebruikt.
 
© Nationale Onderwijsgids