Normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

Wethouder Baldewsingh van Sociale Zaken in Den Haag deelde zaterdagochtend de eerste schoolspullenpassen uit aan kinderen op de Schoolcampus van warenhuis V&D. Met de pas kunnen zij schoolspullen kopen voor het nieuwe schooljaar. Ook Hema, Bruna en Perry Sport doen mee met het project van Stichting Leergeld.

De pas is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar van ouders met een laag inkomen. Dit jaar wordt de pas voor het eerst uitgereikt. Afhankelijk van het onderwijs dat het kind het komende jaar zal volgen staat er een bedrag tussen de vijftig en driehonderd euro op. Dat mag vrij worden besteed aan leermiddelen en andere spullen voor school, zoals een tas of agenda.
 
Ouders die de zogeheten Ooievaarspas van de gemeente Den Haag hebben komen ook in aanmerking voor de schoolspullenpas als zij schoolgaande kinderen hebben. De Ooievaarspas is bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen opdat zij toch leuke dingen kunnen ondernemen. Van de 20.000 ouders met een Ooievaarspas hebben 13.000 ouders de schoolspullenkaart nu aangevraagd. Aanvragen kan nog tot 1 november bij Stichting Leergeld.
 
© Nationale Onderwijsgids