Logo_ncosm

Van 20 tot en met 23 mei 2014 vindt het derde Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media plaats in EYE - het prachtige filmmuseum in Amsterdam. Het congres bedient de gehele onderwijskolom van basisschool tot universiteit. Elk onderwijstype heeft een eigen congresdag.

Indrukwekkende line-up
In vier dagen komen o.a  de volgende sprekers voorbij: Tineke Netelenbos, Paul Rosenmöller, Rinda den Besten, Tanja Jadnanansing, Erik Scherder, Pedro de Bruyckere, Paul Vermeulen, Remco Pijpers, Marco Derksen en Google Glass tester Daphne Channa Horn. In de congreseditie van het digitale magazine Like to Share, dat vrijdag uitkomt, staat zelfs een bijdrage van Vice-President van de Europese Commissie Neelie Kroes!

Opbouw van het congres
Het congres concentreert zich op de impact van technologie op onderwijs. De congresdagen zijn bedoeld voor pioniers die sociale media willen inzetten in het onderwijs zelf en managers die de mogelijkheden omtrent nieuwe technologie willen verkennen. De congresdagen zijn als volgt ingericht:

  • Woensdag 21 mei  congresdag voor het Primair Onderwijs
  • Donderdag 22 mei congresdag voor het Voortgezet en Middelbaar Beroepsonderwijs
  • Vrijdag 23 mei   congresdag voor het Hoger Onderwijs


Educational Leadership Preconferences
Er zijn ook preconferences voor bestuurders uit de verschillende onderwijstypen. Deze preconferences vinden plaats in het historische Theatrum Anatomicum in De Waag in Amsterdam. De impact van nieuwe technologie op onderwijs wordt belicht vanuit bestuurderperspectief. De preconferences zijn invite only evenementen. Bestuurders kunnen een verzoek indienen voor deelname via dit online formulier. De data van de preconferences zijn:

  • Dinsdag 20 mei  preconference voor het Primair Onderwijs
  • Woensdag 21 mei preconference voor het Voortgezet Onderwijs
  • Donderdag 22 mei preconference voor het Hoger Onderwijs
     

Door wie
Het NCOSM is een initiatief van FORMEDIA uit Maastricht. Voor meer informatie gaat u naar de website: www.ncosm.nl. Als u contact met ons wilt opnemen, kan dit via e-mail: hans@formedia.nl of telefonisch: 043-362 6288.

© Nationale Onderwijsgids