Normal_islam_hoofddoekje

De Rotterdamse school De Opperd die het failliete Ibn Ghaldoun heeft vervangen gaat per 1 augustus Avicenna College heten. Avicenna, of Ibn Sina, was een islamitische wetenschapper uit de 10e en 11e eeuw. Volgens directeur Richard Troost zal met de start van het nieuwe schooljaar de kwaliteit van het onderwijs “voor driekwart op orde” zijn. Dit meldt Nu.nl.

De nieuwe naam van de school zal op 1 augustus feestelijk worden onthuld. De nieuwe islamitische school is opgericht onder de koepel van het Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) op een nevenvestiging van de christelijke scholengemeenschap Melanchton. De Nederlandse naam 'De Opperd' was volgens directeur Troost als “een vrij neutrale naam gekozen” om de “scherpte eraf te halen” na de ophef over de examenfraude op de Ibn Ghaldoun school vorig jaar.

Nu het islamitische onderwijs in Rotterdam is voortgezet onder christelijke paraplu is het aantal leerlingen dat zich inschrijft wel een probleem. Volgens Troost zijn ouders terughoudend geworden omdat ze zich afvragen of De Opperd wel een goede islamitische school is voor hun kinderen. Troost hoopt dat gaandeweg het vertrouwen ontstaat bij de ouders. “Dat hoop ik echt want anders zou het sneu zijn. Dan hebben wij met elkaar een leuke school gemaakt en dan komt de doelgroep niet. Dat zou jammer zijn.”

© Nationale Onderwijsgids