Normal_concentratieschem4

Het jonge bedrijf Nyink is twee jaar geleden ontstaan uit een schoolproject en heeft zich gespecialiseerd in anti spiekschermen en akoestische oplossingen. Deze facetten hebben ze weten te combineren in een nieuwe productlijn genaamd ECOstiek. Met deze productlijn gericht op het onderwijs en de kantorenmarkt speelt Nyink in op duurzame en sociale productie.

Steeds vaker kregen de twee ondernemers van Nyink de vraag vanuit onder andere het basisonderwijs naar concentratieschermen. Hier bieden de als anti spiekschot ontwikkelde schermen uitkomst als concentratiescherm voor leerlingen met een concentratiestoornis, ADHD of dyslexie. 
 
Hoewel de spiekschotten prima functioneren als concentratiescherm, merkte Nyink dat de behoefte in het basisonderwijs verder gaat dan een zichtschot alleen. Nyink heeft daarom voor het speciaal- en basisonderwijs een concentratiescherm ontwikkeld dat inspeelt op de behoeften van deze doelgroep.
 
Akoestisch concentratiescherm
Met dit product gaat Nyink een stap verder dan bij haar anti-spiekoplossingen. Leerlingen worden namelijk door meer dan één prikkel afgeleid. Geluid is hier een belangrijke van. Om deze prikkel te beperken wordt vaak een gehoorbeschermer toegepast, zoals men die in de bouwnijverheid kent om geluid te weren. Wellicht een effectieve oplossing, maar niet bepaalt kindvriendelijk volgens beide ondernemers. 
 
Het ECOstiek concentratiescherm speelt in op beide aspecten van het concentreren en de prikkels die het concentreren tegenwerken. Het concentratiescherm bestaat daarom volledig uit zachte materialen. De kern van het concentratiescherm bestaat uit een hoogwaardig absorptiemateriaal van 40mm dik. Dit materiaal is vervaardigd uit gerecyclede kleding, dat geperst is tot een akoestisch plaatmateriaal. De akoestische kern is afgewerkt met een luxe stoffering. Deze combinatie van zachte materialen zorgt ervoor dat het concentratiescherm licht van gewicht (1kg), makkelijk in gebruik en uiterst kindvriendelijk is. 
 
Opbergen?
Substituut concentratieschermen hebben niet alleen als nadeel dat ze onhandig en zwaar zijn, maar dat  ze ook ergens moeten worden opgeborgen. Nyink heeft een oplossing gevonden op dit opbergprobleem. Door middel van enkele lusjes is het concentratiescherm eenvoudig aan een muur of kast te hangen, waardoor het concentratiescherm tijdens de uitleg van een docent dient als akoestisch wandpaneel en de ruimteakoestiek verbeterd. Mocht er geen ruimte zijn aan de muur in het lokaal, dan is het ook mogelijk om het concentratiescherm in te klappen en bijvoorbeeld op de kast te leggen. 
 
Kwaliteitproduct
De materialen die in het concentratiescherm toegepast worden, zijn met de grootste precisie uitgekozen. De akoestische kern is voorzien van een brandvertragende bewerking en de hoes van het concentratiescherm is van hoge kwaliteit en antibacterieel. Om bij te dragen aan een maatschappij waar een ieder zijn steentje kan bijdragen wordt het grootste deel van de productie uitgevoerd door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of erkende leerbedrijven die jongeren in de regio een kans bieden om praktijkervaring op te doen.
 
Openingsactie
Ter introductie krijgt iedereen tot 30 juni 2014 één GRATIS concentratiescherm bij aankoop van 5 concentratieschermen. 
www.nyink.nl 
 

(Dit is een advertorial)