Normal_handboeien

(Novum) - Een van de leerlingen die examens heeft gestolen van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun is de zoon van een docent natuurkunde op de school. De leraar was ruim zeven jaar directeur van de scholengemeenschap, schrijft het AD woensdag op basis van ingewijden.

In het huis van de leerling, de 18-jarige Anass B., is gezocht naar de sleutel van de schoolkluis, die in 2011 verdween. De sleutel is echter niet gevonden.De vader van B. kwam in 2007 als directeur in opspraak toen bleek dat de school overheidssubsidie misbruikte voor reisjes naar Mekka.

De spil in de diefstal zou de 19-jarige Kamal el B. zijn. Ingewijden reageren volgens de krant verbaasd op de arrestatie van de 18-jarige Safae K. omdat zij ook zonder inzage in de opgaven met vlag en wimpel zou zijn geslaagd.

Dinsdag werd bekend dat in totaal vijftien examens op de school zijn gestolen. Leerlingen van deze school moeten de examens van veertien vakken opnieuw maken. De diefstal van het examen Frans voor het vwo lekte voor het afnemen uit, waarop werd besloten landelijk een alternatief examen af te nemen.

Tijdens huiszoekingen zijn bij de verdachte leerlingen drie vwo-examens (management en organisatie, biologie en scheikunde), negen havo-examens (aardrijkskunde, Arabisch, Frans, geschiedenis, Engels, maatschappijwetenschappen, wiskunde, Nederlands en natuurkunde) en een vmbo-examen (economie) aangetroffen.

Woensdag om 17.00 uur wordt bekend of de examens van vmbo-leerlingen met economie in het pakket in het hele land over moeten. Eigenlijk zouden de vmbo'ers woensdag horen of ze wel of niet geslaagd zijn, maar een deel moet langer wachten op het verlossende bericht.