congres road less travelled utrecht onderwijs

UTRECHT - In het Geldmuseum in Utrecht organiseert tranche III van Eerst de Klas op 14 juni de conferentie 'The road less travelled: wisselwerken tussen bedrijfsleven en onderwijs'. Centraal op deze middag staan de kansen voor structurele uitwisseling van kennis en personeel tussen bedrijven en scholen.

Terwijl de overheid investeert in programma’s om meer academici voor de klas te krijgen, verlaten schrikbarend veel goede universitair opgeleide docenten het onderwijs vanwege een gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden. Tegelijkertijd ziet het bedrijfsleven hiaten in het huidige onderwijsprogramma dat middelbare scholieren aangeboden wordt.

Twee kwesties die kunnen worden opgelost door bijvoorbeeld de combibaan. Een docent die ook werkt in het bedrijfsleven, kan zorgen voor een wisselwerking om leerlingen voor te bereiden op wat bedrijven van hen vragen. Eveneens biedt een combibaan uitdagingen voor academisch opgeleide docenten.

De conferentie is bedoeld voor HRM-functionarissen, recruiters, bedrijfsmedewerkers met passie voor onderwijs, rectoren en docenten uit alle voortgezet onderwijssectoren en het particulier onderwijs. Ook studenten die geïnteresseerd zijn in een combibaan, zijn van harte uitgenodigd om mee te denken en te doen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het volledige programma en meer informatie kunt u vinden op Wisselwerken.eu.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres