waerdenborch holten waterspuwer waterschap

HOLTEN - Waterschap Rijn & IJssel wil mensen bewuster maken van hoe ze water goed kunnen gebruiken. Om die reden organiseerde ze vorig jaar de ontwerpwedstrijd 'Spuw je ideeën'. Zes vwo'ers van openbare scholengemeenschap Waerdenborch in Holten hebben een prijs gewonnen. Dat meldt Holtensnieuws.nl.

Deelnemers aan de ontwerpwedstrijd moesten een waterspuwer ontwerpen. Daarmee kan worden voorkomen dat regenwater in het riool stroomt, maar kan worden hergebruikt.

De vwo-leerlingen van de Waerdenborch gingen met het ontwerp aan de slag in het kader van een projectopdracht voor het vak Onderzoek & Ontwerpen.

In totaal ontving Waterschap Rijn & IJssel 165 inzendingen. Twee leerlingenteams van de Waerdenborch vielen in de prijzen. De hoofdprijs was voor Laura, Gerdy en Thijs. Zij ontwierpen een waterspuwer voor Burgers' Zoo. Silla, Madelief en Irma wonnen de publieksprijs met hun waterspuwer voor het Gelredome.

Aan de hoofdprijs is een geldprijs van 1.500 euro verbonden. Dit bedrag is bedoeld om – in overleg met Burgers' Zoo – een model van de waterspuwer te laten maken.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres