Studenten onthullen waterstofboot waarmee ze naar Londen varen

Studenten van de TU Delft hebben donderdag 2 mei een bijzondere onthulling gedaan. Ze presenteerden hun zelfgemaakte boot op waterstof. Met deze boot willen ze komende zomer de Noordzee over varen richting Engeland. Dat meldt NU.nl.

 

De studenten presenteerden op donderdag 2 mei op het NDSM-terrein in Amsterdam hun zelfgemaakte boot op waterstof. Een minicollege ging eraan vooraf, gegeven door ‘waterstofprofessor’ Ad van Wijk. Van Wijk mag daarna meteen de boot dopen met een fles champagne.

Ontwerpen van de boot 

23 studenten van de TU Delft gingen vorig jaar juli van start met het ontwerpen van de boot. Ze hebben een missie, ze willen de mogelijke rol van waterstof in de energietransitie benadrukken. De studenten vinden dat er op het gebied van waterstof vooral in de zeevaart nog veel kansen zijn te vinden.

Waterstof in de transportsector 

Hoogleraar duurzame energievoorziening aan de Universiteit Utrecht, Gert Jan Kramer, legt uit dat het gebruik van waterstof in de transportsector nog in de kinderschoenen staat. De Delftste studenten hebben wat hem betreft echt iets bijzonders neergezet.

Van Rotterdam naar Londen varen

De studenten willen straks in juli van Rotterdam naar Londen varen. Als ze dat lukt dan is het straks de eerste waterstofboot die de Noordzee overvaart.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk