Orange Babies logo

NUENEN - Dertien vmbo'ers zullen 23 juni de beruchte Mont Ventoux in Frankrijk oprennen voor het goede doel. Het ingezamelde geld zal worden gedoneerd aan de stichting Orange Babies, die zich inzet voor zwangere vrouwen met hiv in Afrika. Zondagmorgen renden de scholieren bij wijze van generale repetitie de afvalberg bij het Brabantse Nuenen vijf keer op en af, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De Mont Ventoux staat vooral in wielerkringen bekend als één van de zwaartse bergen in Frankrijk om te beklimmen. De scholieren van Vakcollege Helmond zullen in juni de kuiten voelen als ze 25 kilometer bergop moeten hardlopen. Ook zal een aantal scholieren de berg op de fiets beklimmen. Niet alleen de steile wegen, maar ook de harde wind zal ze die dag mogelijk parten spelen.

De scholieren liepen zondag vijf rondes van twee kilometer, waarbij de afvalberg tijdens elke ronde beklommen moest worden. Tien vmbo'ers van het vakcollege haalden de finish van deze Gulbergencross. In totaal overwonnen ze 250 hoogtemeters.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink