Koning Willem I College organiseert 'verbindende iftar’

Donderdag 28 maart organiseert Het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch een eigen iftar. Iftar is de maaltijd die de moslims tijdens ramadan eten. Dit gebeurt direct na zonsondergang. De moslims mogen tijdens de vastenmaand ramadan tussen dageraad en de zonsondergang niet eten en drinken. De iftar vindt plaats op de locatie Vlijmenseweg van het college, aldus DTV Nieuws. 

Het Koning Willem I College biedt in de regio Noordoost-Brabant mbo-onderwijs aan. Je kunt er ook vavo-opleidingen volgen en opleidingen gericht op het bedrijfsleven. De onderwijsinstelling heeft in totaal veertien locaties verdeeld in Brabant. 

Doel van de school 

Het initiatief om de iftar te organiseren komt vanuit de docenten en studenten van het college. Volgens de school is het belangrijkste doel van dit initiatief is om te zorgen voor meer verbinding. Ook is het belangrijk om meer kennis op te doen over rijke culturele ervaringen. Het Koning Willem I College geeft aan dat inclusiviteit en gemeenschapszin kenmerken zijn die goed passen bij het onderwijs dat wordt aangeboden door het college.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema