Normal_stemmen_politiek_vragen_test

GRONINGEN - Het merendeel van de jongeren is ongerust over de jeugdwerkloosheid. Drie op de vier jongeren zijn van mening dat het nieuw te vormen kabinet een prioriteit moet maken van het terugdringen van jeugdwerkloosheid. Ook is 74 procent van hen het niet eens met het afschaffen van de basisbeurs. Dit zijn de eerste resultaten van de Jongerenkieswijzer, die drie weken geleden gelanceerd werd door NJR, Hi5, FNV Jong, CNV Jongeren, De Unie jongeren, ISO, JOB en de LSVb.

De jongerenorganisaties vinden het van groot belang dat politiek Den Haag wat doet met de stem van jongeren. "In de Jongerenkieswijzer hebben inmiddels meer dan 25.000 jongeren hun kijk gegeven op de verkiezingsthema's. Als het gaat over onderwijs, de zorgverzekering of jeugdwerkloosheid, zijn de standpunten van jongeren overduidelijk. Dat mag na 12 september niet zomaar in de prullenbak eindigen", aldus de jongerenorganisaties.

Jongeren kunnen op Jongerenkieswijzer.nl nog tot en met morgen de kieswijzer invullen om te kijken welke partijen het dichtst bij hun specifieke belangen staan. De stellingen van de kieswijzer zijn met het onafhankelijke advies van TNS NIPO ontwikkeld.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres