Normal_student_leren_boek

HENGELO - De recent verschenen Jeugdmonitor geeft inzicht in hoe het gesteld is met de Hengelose jeugd en met het onderwijs in deze stad.

Het algemene beeld in de Jeugdmonitor is dat Hengelo het goed doet. Zo blijkt dat het taalniveau van basisschoolleerlingen en vmbo-leerlingen in Hengelo boven het landelijke gemiddelde ligt. Verder blijkt dat 86 procent van de ouders/opvoeders tevreden is over de zorg buiten de school.

Los van de mooie resultaten die Hengelo op tal van punten boekt, is onderwijswethouder Erik Lievers erg verheugd over deze eerste Jeugdmonitor. "Het is ons gelukt om samen met onze partners een waardevol instrument te ontwikkelen dat ons duidelijk maakt waar we staan als het gaat om onderwijs én jeugdzaken. Bovendien zijn tijdens het samenstellen van het jeugdprogramma en de monitor waardevolle verbindingen ontstaan tussen organisaties en instellingen in Hengelo die zich bezighouden met het positief opvoeden en opgroeien in Hengelo."

De gemeente Hengelo gebruikt de gegevens uit de Jeugdmonitor om het jeugdbeleid verder te ontwikkelen of te verbeteren. De Jeugdmonitor wordt vanaf nu jaarlijks opgesteld.

Via persbericht gemeente Hengelo

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres