Normal_gay_vlag__2__homo

AMSTERDAM (Novum) - De verplichte voorlichting over homoseksualiteit op scholen is met een jaar uitgesteld. Eerder dit jaar besloot de ministerraad dat scholen vanaf 1 augustus dit jaar verplicht aandacht moeten schenken aan homoseksualiteit, maar minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) wil nu toch eerst advies vragen aan de Onderwijsraad.

In antwoord op Kamervragen van Pia Dijkstra (D66) schrijft de minister dat de Raad van State haar heeft verzocht advies te vragen aan de Onderwijsraad. "Zoals gebruikelijk heeft de regering gehoor gegeven aan dit verzoek", aldus de bewindsvrouw. Dat heeft volgens haar tot gevolg dat scholen niet eerder dan vanaf augustus 2013 kunnen worden verplicht tot voorlichting over homoseksualiteit.

Dijkstra vindt het uitstel onacceptabel. Ze heeft het idee dat het om een vertragingstactiek gaat en vraagt een debat aan, laat het Kamerlid via Twitter weten.

Van Bijsterveldt was er aanvankelijk tegen de voorlichting verplicht te stellen, omdat ze het aan de scholen zelf wilde overlaten. Toen een Kamermeerderheid een motie aannam die haar hiertoe opdroeg ging ze echter overstag.