Normal_bikkelsrek

…En zo geschiedde, onze nieuwste beweeg BSO is een feit! We zijn er nog steeds een beetje ondersteboven van, maar ondertussen zijn we al weer even geopend en maken we dagelijks van alles mee! Roy neemt je mee om zo te laten zien wat er gebeurt bij het opstarten van een nieuwe locatie en de dagelijkse avonturen op een BSO.

 

Maar eerst geven we antwoord op de vraag waarom wij voor een beweeg BSO hebben gekozen. “Er zijn biologische basisbehoeften zoals een dak boven je hoofd, voedsel en warmte, maar er zijn ook psychologische basisbehoeften. Kunnen bewegen is een basisbehoefte. Maar sport gaat niet alleen over bewegen en een gezonde levensstijl. Dans, muziek en beeldende kunst gaan niet alleen over een leuke vrijetijdsbesteding. Dat is maar de helft. Het gaat uiteindelijk om die drie dingen die ik al noemde: autonomie, verbondenheid en competentie. Anders kun je net zo goed een rondje in het park rennen of in je eentje een instructiefilmpje blokfluit op YouTube kijken. Juist dat je het met anderen doet en dat een kind zelf kan kiezen en zich ontwikkelen in die keuze, is heel belangrijk”, aldus Steven Pont [bron: Jeugdfonds Sport en cultuur]  Daarom is BSO Ondersteboven net even anders dan andere BSO’s. Bewegen staat bij ons voorop! En dat doen we, eigenlijk vrijwel altijd, buiten.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Na een lange voorbereiding is het gelukt om de ‘oude’ kantine van de korfbalvereniging in Huizen om te toveren met kleur op de muren, mooie meubels, kleden, lampen, het leukste speelgoed en sportmaterialen, met dank aan Fika Design en de collega’s van Montris die het tot in de puntjes regelde dat alles op zijn plek kwam. Eind mei was het dus echt zover, samen met de kids van onze andere BSO Stoer, hadden wij een feestelijke en sportieve opening op het grote sportveld. Er werd gedanst, een bamboe toren gebouwd, geracet tegen de meesters en juffen op de stormbaan en er waren allerlei te gekke sportspelletjes aanwezig. Een top dag, die de nieuwe BSO goed samenvat. Bij Ondersteboven zijn we namelijk altijd lekker bezig, het liefst buiten en in beweging, maar er is altijd tijd om even te chillen.

“De lach van een kind als iets nieuws lukt, is goud waard.”

Roy, een van onze vaste pedagogisch medewerkers en aanvoerder van BSO Ondersteboven vindt het leukste aan zijn werk dat er wordt ingespeeld op de talenten en behoeftes van de kinderen en daarin bijdraagt aan het ontwikkelen van het zelfvertrouwen. “De lach van een kind als iets nieuws lukt, is goud waard. We zijn ondertussen alweer even geopend en zijn er iedere dag al wat kids aanwezig! We maken gebruik van het grote kunstgrasveld, de sporthal en hebben uitstapjes naar alles wat de omgeving te bieden heeft. Zo hebben wij activiteiten als apenkooien, Freerun, rugby, basketbal en voetbal. Ook hebben we ontspannen middagjes, alsof we op de camping zijn, met spelletjes als jeu de boules, frisbee, kub en badminton. Vaak staat onze nieuwe ‘Ondersteboven afspeellijst’ op de achtergrond aan met wat goede tunes, door de kinderen samengesteld.  Van de voorbereiding en opstart van een nieuwe BSO heb ik enorm veel geleerd. Waar ik eerst vooral bezig was met het verzorgen van een leuke en sportieve dag voor de kids, ben ik nu ook bezig geweest met beleidsstukken, locatie afspraken, opbouw en alle plannen wat er nog komt kijken bij het opstarten van een BSO. Mede dankzij het vertrouwen wat Montris mij heeft gegeven, heb ik de afgelopen jaren veel kansen gekregen en een grote ontwikkeling meegemaakt.”

Niet voor niets hebben wij als slogan “een avontuur voor toekomstmakers”. Dit geldt voor de kinderen die wij dagelijks zien, maar ook voor onze pedagogisch medewerkers. Ben jij ondersteboven van dit verhaal en wil je meer van ons weten? Ga dan snel naar www.montris.nl en lees daar meer over onze visie. Of wil jij het verschil maken en het avontuur aangaan met de kinderen? Je bent meer dan welkom! Kijk dan rond op www.werkenbijmontris.nl en wie weet ga jij wel aan de slag bij een van onze unieke locaties.