Normal_42-1200x660

We kiezen ervoor om samen te werken met Verderkijkers; collega’s, ouders en partners met een warm hart voor kinderen, een scherp oog voor de toekomst en een inspirerende houding. Mensen die net even verder kijken! Zo kiezen wij ook vaak voor sporters voor onze BSO’s, zij organiseren vaak de leukste sport en spel activiteiten en dat is exact waar wij als Montris voor staan; bewegen, naar buiten en vooral ook buiten de kaders denken. Zo werkt sinds een tijdje onze PM’er Bas bij ons, van origine een sporter, maar ook een van onze top PM’ers in het Gooi!

“Het leuke van een sporter op de BSO vind ik, door zelf te bewegen de rest vanzelf volgt…”

 

Als sporter op de BSO

Ik hoor jullie bijna denken “wat doet een sporter nou op een BSO?” en eigenlijk dat is vrij simpel! Op de BSO leren wij kinderen net als op school verschillende vaardigheden. Zo zijn de medewerkers van de BSO elke dag druk met allerlei verschillende activiteiten die al die vaardigheden doen verbeteren. Denk eens aan tekenen of knutselen om de fijne motoriek te bevorderen of een bord- of kaartspel om te leren verbanden te leggen. Zo wordt er ook heel wat bewogen en gesport op de BSO.

Het leuke van een sporter op de BSO vind ik, door zelf te bewegen de rest vanzelf volgt. Meestal start ik ook op deze manier, ik zet wat dingen klaar en pak de zogenoemde sporttas met daarin een hoop verschillende sportmaterialen. Zo komen de kinderen aan op de BSO en gaan eigenlijk meteen even kijken wat er te doen is op het plein vandaag.

Op BSO de Melkweg in Laren zijn een aantal beweegvormen eigenlijk altijd een groot succes. Gek genoeg zijn dat vaak vrij simpele dingen en hele zelfstandige beweegvormen zoals schommelen, alleen of met een groepje in het vogelnest. Maar ook hockeyen en vooral tennissen is een groot succes. Bijna een jaar geleden mocht ik het team komen versterken en kwam ik op de Melkweg terecht – wat gaat de tijd toch snel! Ik kwam er vrij snel achter dat er op de Melkweg niet heel veel sportmaterialen aanwezig waren en dat wat er was, was oud of onbruikbaar voor kinderen. Na een aantal weken durfde ik het aan: een telefoontje naar ”de grote baas” want ik had meer sportmaterialen nodig! Twee weken later en alles was binnen: kleine tennisrackets met speciale beter stuiterende tennisballen, kleine hockeysticks, een speciale boksbal met bokshandschoenen en doeltjes! Ik was natuurlijk helemaal blij want ik kon los.

Het afgelopen jaar is zo goed als elke dag het sportmateriaal buiten geweest en is het goed gebruikt. Inmiddels kunnen een hoop kinderen een aantal keer overslaan en zijn er zelfs een aantal op tennisles gegaan omdat ze de sport helemaal gevonden hebben. Ook kreeg ik in de zomer van een aantal oudere jongens te horen dat ze iets meer met boksen wilde doen. Zo gezegd, zo gedaan! Eén week later hebben we een fanatieke boks-les met daarin boksen op een boksbal en oefeningen om sterker te worden zoals squads en push ups.

Ik heb een heerlijk jaar achter de rug op de BSO en ga er dit jaar een net zo’n mooi jaar van maken met een hele hoop bewegen.

Wil jij net als Bas het verschil maken en bewegen en sporten gebruiken om kinderen weer te activeren en te enthousiasmeren? Komt dat dan even goed uit, er staat een combifunctie open als peuterbootcamp organisator en BSO medewerker…. Waar wacht je nog op? Klik hier en wie weet ben jij er straks een van Montris.