Normal_11264

NEW YORK (Novum/AP) - Topman van Yahoo Scott Thompson biedt zijn excuses aan voor een 'onnauwkeurigheid' over zijn onderwijsverleden in zijn biografie.

Hij is echter niet van plan om op te stappen, zo heeft hij laten weten in een memo aan medewerkers van het bedrijf.

In de biografie van de algemeen directeur, die onder meer op de website van Yahoo was te lezen, stond dat Thompson een bachelor heeft in informatica, die hij echter nooit heeft behaald.

"Ik neem daar de volledige verantwoordelijkheid voor en ik wil jullie mijn excuses aanbieden", aldus Thompson in de memo. De algemeen directeur belooft de medewerkers dat hij zich blijft inzetten om de omzetgroei en aandelen van Yahoo op te krikken, zelfs nu zijn baan in gevaar is.

Ondertussen wordt flink aan de stoelpoten van de Yahoo-topman gezaagd. Third Point LLC, een van de aandeelhouders met 5,8 procent van de Yahoo-aandelen op zak, wil dat Thompson wordt weggestuurd wegens onethisch gedrag.

De aandeelhouder eist inzage in interne documenten, waaruit moet blijken hoeveel onderzoek naar Thompson is verricht voordat hij in januari werd aangenomen.

Yahoo wil niet reageren op de eis van Third Point. De onderneming deed de onjuiste informatie aanvankelijk af als een 'onbedoelde fout'.

De raad van bestuur van het bedrijf heeft inmiddels echter een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden waaronder het diploma werd opgenomen in de biografie van Thompson.

Het diploma werd al eens eerder genoemd in samenvattingen van Thompsons prestaties tijdens zijn eerdere baan als topman van PayPal. De topman zegt alle informatie aan te willen dragen waarom de raad van bestuur vraagt.