Normal_11004

ROTTERDAM - Het Erasmus Scholarship Fund van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvangt een forse bijdrage van Stichting Gaudium Continuiteit. Deze stichting steunde jarenlang bestuursleden van de gelijknamige Rotterdamse studentenvereniging financieel. Met de omvorming van Gaudium tot een alumnivereniging wordt de stichting opgeheven.

Stichting Gaudium Continuiteit schenkt 33.333 euro aan het Erasmus Scholarship Fund van de Erasmus Universiteit. Met de schenking wil deze stichting de mogelijkheden voor buitenlandse studenten vergroten om op de Erasmus Universiteit te studeren. De resterende gelden uit de Stichting Gaudium Continuiteit gaan onder andere naar ontwikkelingsprojecten in Afrika.

Erasmus Scholarship Fund
Niet voor alle studenten buiten de Europese Unie is studeren in Nederland weggelegd. Zij kunnen hier namelijk geen aanspraak maken op studiefinanciering en betalen meer collegegeld per studiejaar. Speciaal voor deze talenten is het Erasmus Scholarship Fund opgericht: een fonds om intelligente jonge mensen van buiten de Europese Unie een kans te geven om in Rotterdam te studeren.

Aan de Erasmus Universiteit studeren zo'n 5.000 buitenlandse studenten, een aantal dat jaarlijks toeneemt. De Erasmus Universiteit ziet vooral graag excellente studenten vanuit het buitenland naar Rotterdam komen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen