Normal_10969

DEN HAAG - Het geplande debat over het leenstelsel van studenten van maandag 23 april werd de dag ervoor op het laatste moment afgeblazen, zo meldt Trouw. De oppositie achtte de huidige situatie te onduidelijk als gevolg van de ontwikkelingen van afgelopen weekend en diende een verzoek om uitstel in.

Het vastlopen van de onderhandelingen over de miljardenbezuinigingen tussen VVD, CDA en PVV in het Catshuis, deed de oppositiepartijen GroenLinks, D66, de SP, PvdA, maar ook de PVV besluiten dat maandag 23 april geen geschikt moment was om over de kwestie te debatteren.

GroenLinks heeft al laten weten te willen afzien van een debat. GroenLinks-Tweede Kamerlid Jesse Klaver liet gisteren doorschemeren dat de partij de plannen voor het leenstelsel 'controversieel' wil laten verklaren, zodat een ontslag nemende minister de zaak niet meer met de Kamer kan behandelen.

"De breuk in de gedoogcoalitie komt voor studenten net op tijd. Ik wil met een coalitie van vernieuwers werken aan studiefinanciering waardoor studenten echt wat terugkrijgen voor hun investering en iedereen kan studeren", aldus Klaver.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen