Normal_10554

GRONINGEN - 24 studenten strijden nog om de titel ‘Student of the Year 2012'. Hbo- en wo-studenten uit heel Nederland konden zich inschrijven voor de verkiezing.

De mannelijke en vrouwelijke winnaar zullen een jaar lang de titel ‘Student of the Year 2012' dragen en een ambassadeursfunctie voor Studenten.net bekleden.

Studenten konden zich aanmelden voor de verkiezing op www.studentoftheyear.nl, waar zij een profiel aanmaakten met foto's en antwoord gaven op vragen als ‘wat zijn je ambities', ‘waarom volg je deze studie' en ‘wat zijn je activiteiten naast je studie'.

Op een selectie van deze foto's en uitspraken kon worden gestemd via de website van Student of the Year 2012. 

Na een intensieve online stemperiode zijn 24 studenten overgebleven. De Student of the Year verkiezing telt drie rondes. Gedurende alle rondes kan er online op de deelnemers worden gestemd. Naast een algemene stemmodule is het vanaf de kwartfinale ook mogelijk om dagelijks een voorkeurstem op een deelnemer uit te brengen.

In de kwartfinale worden de debatteertechnieken van de deelnemers getest, hiermee kunnen ze extra punten en stemmen. Op maandag 23 april wordt bekend gemaakt welke 12 halve finalisten nog over zijn. Een week later volgen de zes finalisten. In mei krijgen deze finalisten een fotoshoot en zullen ze een opdracht in het buitenland doen.

Eind mei wordt bekend gemaakt welke mannelijke en vrouwelijke student de titel winnen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen