Normal_9201

MAASTRICHT - Vanaf het collegejaar 2012-13 is de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen een numerus-fixusopleiding. Hiermee volgt de Universiteit Maastricht het voorbeeld van andere opleidingen Biomedische Wetenschappen in Nederland die al eerder een numerus fixus hanteerden.

Bij Biomedische Wetenschappen kunnen komend studiejaar maximaal 300 studenten beginnen. De opleiding heeft besloten een loting in te stellen om de kwaliteit van het kleinschalige, studentgecentreerde onderwijs (Probleemgestuurd Onderwijs) en laboratoriapractica in Maastricht te kunnen garanderen.

De numerus fixus van 300 is ruim hoger dan het verwachte aantal eerstejaarsstudenten. Dat betekent dat aanmelding voor Biomedische Wetenschappen vrijwel zeker lijdt tot plaatsing.

Aanmelding en Loting
Om de plaatsen onder de aangemelde studenten te kunnen verdelen, bestaat er een procedure van gewogen loting. Deze loting wordt uitgevoerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) te Groningen. Klik hier voor meer informatie over de opleiding Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Meer informatie over de lotingsprocedure is te vinden op de website van DUO.

© Nationale Onderwijsgids