Normal_9168

UTRECHT - Het mentoring- en coachingtraject voor vrouwelijk wetenschappelijk talent van de Universiteit Utrecht gaat vandaag voor de vierde keer van start.

26 deelneemsters worden het komende jaar met onder andere workshops, coaching en intervisie begeleid om hun kans op loopbaanstappen in de academische wereld te vergroten. Hoogleraren van de Universiteit Utrecht die zich als mentor hebben opgeven krijgen een grote rol in het programma. Elke vrouw wordt tijdens het traject aan een mentor gekoppeld.

De Universiteit Utrecht wil met het programma vrouwen met talent ondersteunen in hun ambities, om zo hun kans op loopbaanstappen binnen de academische wereld te vergroten, en een sterker netwerk van talentvol vrouwelijk wetenschappelijk personeel te creëren. Een bijkomend positief effect van het traject is dat de mentoren, veelal mannelijke hoogleraren, er ook veel van leren.

Behoud vrouwelijk wetenschappelijk talent
Diversiteit levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van een organisatie. De Universiteit Utrecht vindt het behoud van vrouwelijk wetenschappelijk talent daarom ook erg belangrijk. Vrouwelijk wetenschappelijk personeel loopt nu nog te vaak tegen culturele- en institutionele barrières aan. Met het mentoring- en coachingprogramma wil de universiteit vrouwelijk wetenschappelijk personeel beter inzicht geven in de doorstroommogelijkheden binnen de universiteit.

© Nationale Onderwijsgids