Normal_6892

UTRECHT (ANP) - De Utrechtse introductiecommissie past de activiteiten van de introductieweek niet aan wegens het busongeluk van maandagavond, maar geeft er wel een wat ingetogener karakter aan.

Dat zei een universiteitswoordvoerder dinsdagochtend na overleg met de introductiecommissie en de politie.

''Op de chillplek waar studenten dinsdag aan het einde van de middag terechtkunnen, spelen we bijvoorbeeld geen muziek'', aldus de woordvoerder. Over de identiteit van de gewonde studentes weet de woordvoerder nog niets. ''Wij wachten verder nieuws af van de politie.''

Zwaargewond
Twee van de drie studentes die maandagavond gewond raakten, nadat ze met hun hoofd tegen een viaduct waren geslagen op de Rubenslaan in Utrecht, liggen nog in het ziekenhuis. In ieder geval een van hen is zwaargewond.

De studenten reden in het kader van de introductie in een open dubbeldeksbus. Toen die onder het viaduct reed, sloegen drie vrouwen van 19, 20 en 21 jaar met hun hoofd tegen het bouwwerk.

Een van hen viel door de klap bijna uit de bus, maar kon door anderen worden vastgepakt. Twee raakten gewond aan hun hoofd. Het andere slachtoffer liep een lichte hersenschudding op. De studentes stonden op de bus en keken volgens de politiewoordvoerder waarschijnlijk de andere kant op. Ze zagen en hoorden niet dat ze moesten bukken voor het viaduct.

De overige inzittenden van de bus, ongeveer 20 mensen, zijn maandagavond naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Daar konden ze ook steun krijgen van Slachtofferhulp.