Normal_6837

NEW YORK - (Novum) - Jay-Z en Kanye West hebben een nummer opgedragen aan een student die vorig jaar door de politie werd doodgeschoten. "Dit is ter nagedachtenis van Danroy Henry", roept Jay-Z tijdens de intro van Murder to Excellence, te horen op het nieuwe album Watch the Throne. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

De 20-jarige Henry werd vorig jaar oktober neergeschoten tijdens een opstootje voor de deur van een bar in een dorp vlak bij New York. De student zou twee agenten met zijn auto hebben willen aanrijden.

Enkele getuigen bestreden dat verhaal, waarna een onderzoek naar het voorval volgde. Een rechter oordeelde begin dit jaar dat de agent die de fatale kogel afvuurde geen fouten heeft gemaakt. Afgelopen voorjaar ontving hij zelfs een prijs voor zijn goede functioneren, tot grote woede van de familie van Henry.

Murder to Excellence is een van de nummers die Jay-Z en Kanye West opnamen voor hun gezamenlijke plaat Watch the Throne. Het album kwam maandagnacht uit op iTunes en kan vooralsnog rekenen op lovende kritieken.