De Amsterdamse studentenvakbond ASVA studentenunie roept studenten op niet te reageren op woningen in de Parooldriekhoek in Amsterdam Oost.

Deze woningen zijn op dit moment bewoond door zo'n 120 huishoudens, waaronder gezinnen met kinderen. De huidige bewoners worden over enkele weken uitgezet en vervangen door studenten. ASVA is hier niet blij mee.

De gezinnen woonden al vele jaren aan de Platanenweg en Olmenweg in Amsterdam Oost. Huurcontracten werden almaar tijdelijk verlengd, omdat het onduidelijk was wanneer de Parooldriekhoek gerenoveerd zou worden. Vanwege de economische crises is de renovatie voor minimaal vijf jaar uitgesteld.

Woningcorporatie Stadsgenoot heeft besloten de huidige bewoners uit te zetten en er de komende jaren studenten te laten wonen. Dat deze mensen zomaar moeten wijken en op straat komen te staan is volgens ASVA niet de juiste wijze om het kamertekort tegen te gaan.

"Geen enkele student wilt in een woning wonen als hij weet dat er daarom een gezin op straat is gezet", aldus Lodewijk Berkhout, voorzitter van de ASVA studentenunie.

De Gemeente Amsterdam schat het kamertekort op ruim 10.000. Eerder dit jaar noemde de ASVA studentenunie de plannen van de gemeente om meer studentenhuisvesting te realiseren onrealistisch. Volgens ASVA kiest de Gemeente Amsterdam vooral voor tijdelijke oplossingen om het kamertekort op te lossen.

Berkhout: ‘Wij zijn blij dat de gemeente plannen heeft, maar het kan niet de bedoeling zijn om gezinnen en studenten tegen elkaar uit te spelen'.

Bron: Nieuws uit Amsterdam