Studenten TU Delft verbreken wereldrecord op 1 kilo waterstof

De West-Friese studenten Kaatje Bout en Liam Ligthart hebben maandagmorgen een wereldrecord verbroken. Samen met het ‘Eco-Runner’-team van de TU Delft hebben de studenten het afstandsrecord voor een waterstofauto met 1 kilo brandstof verbroken. Dat meldt NH Nieuws. 

De tank was maandagochtend om 09.00 uur leeg, maar de studenten hadden er wel meer dan 2.300 kilometer mee gereden. Het team van de TU Delft was helemaal euforisch, want ze hadden met deze afstand een wereldrecord gereden. Het vorige record stond op naam van autofabrikant Toyota. Zij reden vorig jaar een afstand van 2.056 kilometer.

Superlichte en kleine auto's 

Voor de recordpoging vertelde Liam dat ze de laatste jaren steeds meer zien dat auto’s steeds groter en zwaarder worden. Daardoor verbruiken ze steeds meer brandstof. “De auto die wij maken is superlicht en heel klein. Deze zal veel efficiënter zijn en minder brandstof gebruiken dan de auto’s die we nu op de weg zien rijden.” 

Wereldrecord afstandsrijden op waterstof 

Toyota en de TU Delft strijden de afgelopen jaren met elkaar om het wereldrecord van afstandsrijden op waterstof. Deze wereldrecordpoging vond plaats bij het test- en technologiecentrum Immendingen in Zuid-Duitsland. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk