Normal_noodgedwongen_in_een_hostel_of_op_de_bank_deze_studenten_konden_geen_kamer_vinden

Op deze Internationale Dag van de Student besteden we aandacht aan een thema dat veel (buitenlandse) studenten bezighoudt: het grote kamertekort. Irmak Tankurt (19) uit Turkije en Harald D’Oultremont (21) zochten maandenlang naar een studentenkamer. Eerder vertelden ze daar al over aan Brabants Dagblad en Trouw. Hoe is het nu met ze? 

Derdejaarsstudent psychologie Irmak heeft inmiddels een kamer in Amsterdam gevonden, nadat ze maandenlang bij een vriend op de bank heeft geslapen. Maar, zegt ze, dat lukte eigenlijk pas toen ze een Nederlandse huisgenoot aan haar zijde had. “Ik ben naar meer dan 35 bezichtigingen geweest, zonder succes. Het moment dat ik een Nederlandse huisgenoot had, kreeg ik een appartement.”

Harald, tweedejaars Onderneming & Innovatie aan Tilburg University, heeft tot nu toe minder geluk. Hij slaapt voor het tweede jaar op rij in Hostel Roots. Vorig jaar had hij een kamer voor zichzelf, omdat het vanwege corona rustig was in het hostel. Nu slaapt hij op een volle slaapzaal. Hij kan niet wachten tot hij zelfstandige woonruimte heeft. “Ik ben een open persoon, maar heb ook ruimte voor mezelf nodig. En een eigen douche!”

Lees het hele interview met Irmak en Harald hier.