Normal_money

Drie jonge veelbelovende wetenschappers van Tilburg University hebben een Veni-beurs toegekend gekregen door de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) van maximaal 250.000 euro. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Dit meldt Tilburg University.

De winnaars van de drie Veni-beurzen zijn: Dr. M.I. (Marion) van den Heuvel, Medische en Klinische Psychologie, Tilburg School for Social and Behavioral Sciences (TSB).
 

Op dezelfde golflengte: Identificatie van de effecten van angst van de moeder tijdens de zwangerschap op hersensynchronisatie tussen moeder en kind

Niet alle moeders hebben meteen een sterke band met hun baby na de geboorte. Dit project onderzoekt onder welke omstandigheden de hersenen van moeder en kind synchroniseren en hoe deze synchronisatie verstoord kan raken als moeders lijden aan prenatale angst. De onderzoeksresultaten hebben implicaties voor families, maatschappij, en beleidsmakers.
 
Dr. F. (Frans) Folkvord, Communication and Cognition, Tilburg School for Humanities and Digital Sciences (TSHD)
 

Vloggen voor een gezonder eetgedrag

Kinderen eten tegenwoordig onvoldoende fruit en groenten, wat op termijn leidt tot chronische ziekten. Dit project test systematisch een nieuwe overkoepelende theorie die verklaart en voorspelt of, hoe, wanneer, en voor welke kinderen voedselreclames de inname van fruit en groenten verhoogt, zowel op de korte- als op lange-termijn.
 
Dr. M. (Marleen) Balvert, Econometics and OR, Tilburg School of Economics and Management (TiSEM), vanaf 1 september 2019
 

Wiskundige optimalisatie: een nieuwe benadering van data-analyse om de oorzaak van genetische aandoeningen te achterhalen

Veel ongeneeslijke ziekten hebben een genetische oorzaak. Om de oorzaak van deze ziekten te achterhalen worden momenteel wereldwijd grote genetische datasets opgebouwd. Dit onderzoek richt zich op het ontwikkelen van data-analysetechnieken om deze datasets te analyseren en de onderliggende relatie tussen genetica en ziekte te identificeren.
 
Door: Nationale Onderwijsgids