Logo_tue_technische_universiteit_eindhoven_logo1

De Eindhoven University of Technology (TU/e) stapt over op de software van AFAS. TU/e is de tweede universiteit die in korte tijd overstapt naar AFAS. Het nieuwe contract volgt op een nauwgezette, zes jaar durende zoektocht die eindigde met een Europese aanbesteding. Belangrijkste eis was: uitzonderingen elimineren en overzicht creëren. Met de software van AFAS neemt TU/e afscheid van maatwerksystemen. Dit meldt Mediatic.

De HR- en salarisadministratie van 3.500 onderzoekers en docenten gaat nu over op de hoogwaardige standaardsoftware van AFAS, die natuurlijk op maat wordt ingericht. Daarmee verwacht het softwarebedrijf dat de medewerkers van de TU/e in 95 procent van de gevallen beter geholpen kunnen worden. Medewerkers hoeven straks nog maar in één systeem in te loggen en zowel via het intranet als met de mobiele app kunnen ze werkzaamheden rondom bijvoorbeeld HR inzien of uitvoeren.
 

Meer harmonisatie

Het nieuwe contract met AFAS brengt meer harmonisatie in de organisatie. Laurent Nelissen, managing director bij de TU/e en voorzitter van de stuurgroep die de zoektocht leidde: "De afgelopen vijftien jaar hebben we met allerlei op maat gemaakte systemen gewerkt. Dat leek logisch, want we hebben alleen al achttien directieleden, die allemaal andere eisen stellen aan e-HRM. Maar in de praktijk leidden al die uitzonderingen tot ingewikkelde, onwerkbare situaties." 
 
"Automatiseren om de mens te laten ontplooien past perfect bij ons allebei. Dat wordt ook het doel van het nieuwe systeem", vervolgt hij. "En het is natuurlijk ook een mooie match, tussen onze organisatie en AFAS. De slogan van de TU/e is: Where Innovation Starts & People Matter! Dat zien wij precies terug bij AFAS."
 

Outside the box

Het systeem gaat live op 1 januari 2020. Hoewel er nog veel moet gebeuren, is Arnold Mars, financieel directeur AFAS, vol vertrouwen over de samenwerking. Mars: "Sleutelwoorden daarvoor zijn samenwerken, vertrouwen in elkaar hebben, outside the box denken en verandering uitdragen en communiceren." 

 

Over AFAS Software

AFAS Software inspireert beter ondernemen. Het Nederlandse familiebedrijf ontwikkelt al ruim 20 jaar innovatieve softwareproducten en neemt daarbij zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de flexibiliteit van de software, die volledig af te stemmen is op branchespecifieke situaties, automatiseert AFAS bedrijven en organisaties in alle branches. Hiermee krijgen klanten een compleet inzicht in alle bedrijfsprocessen en hebben zij het vermogen om mee te bewegen met de markt.
 
Door: Nationale Onderwijsgids