Normal_vrouw_docent_leraar_professor_wetenschapper_onderzoek_economie

Is de wetenschap toe aan vernieuwing? De maatschappij kijkt kritisch naar de waarde en het functioneren van de wetenschap. De erkenning en waardering van wetenschappers leunt zwaar op citaties en impactfactoren en wetenschappers ervaren grote tijds- en prestatiedruk om te publiceren en alle andere academische 'ballen' in de lucht te houden. Dit meldt ZonMw.

Maar wat zegt het huidige systeem over hun bijdrage aan de wetenschap of aan de samenleving? Is het tijd voor een nieuwe set competenties voor de wetenschappers van morgen? Hoe wilt u beoordeeld worden? Deze vragen staan centraal op de conferentie op 23 mei.

Heeft u een uitgesproken mening over en visie op deze vraagstukken, zet deze conferentie op 23 mei 2019 dan alvast in uw agenda. Mis het niet.

De wetenschapper 2030

Verschillende inspirerende sprekers geven hun visie op de wetenschapper in 2030 en wat er nodig is om die te realiseren. Daarna bespreken de deelnemers hun visie met elkaar en komen zo tot mogelijke aanpakken voor het vormgeven van de ‘wetenschapper 2030’. Met deze conferentie maakt ZonMw samen met NWO een start met het anders erkennen en waarderen van wetenschapper.

Door: Nationale Onderwijsgids