Normal_vraagteken

Op 20 februari organiseert de City Deal Kennis Maken een kick-off bijeenkomst, waarin negentien deelnemende steden hun projecten presenteren. 28 hogescholen, 12 universiteiten en 6 mbo-instellingen zijn aangesloten en doen mee aan het oplossen van maatschappelijke opgaven van steden door op grote schaal onderzoekers, docenten en studenten in te zetten. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Naast het presenteren van de projecten zullen de Vereniging Hogescholen en de VSNU een werksessie verzorgen over de inbedding van de City Deal Kennis Maken in het curriculum. Ook kunnen deelnemers input leveren voor de Strategische Agenda Hoger Onderwijs van het ministerie van onderwijs.
 
De inzet van de City Deal Kennis Maken is om een versnelling tot stand te brengen in het oplossen van maatschappelijke opgaven van steden door onderzoekers, docenten en studenten hierbij grootschalig te betrekken. Het doen van onderzoek leert de studenten om kritisch te reflecteren. Ook leren ze hoe ze kunnen innoveren en nuttige nieuwe kennis kunnen ontwikkelen. Door deze kennis te delen met lokale bedrijven en hier verder in samen te werken kan men gezamenlijk komen tot innovaties en verhoogde productiviteit maar ook tot oplossingen voor lokale vraagstukken. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids