Normal_politie__auto

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft vanochtend een poederbrief ontvangen. Drie mensen zijn in aanraking geweest met de tot nu toe onbekende stof. Experts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn onderweg. Dit meldt RTV Noord.

Het gaat om het pand aan de Oude Boteringestraat in het centrum van Groningen, waarin onder andere de letterenfaculteit en het Groningen Confucius Institute is gevestigd. Het gebouw en twee naastgelegen panden, waaronder het gebouw van het College van Bestuur, zijn ontruimd en de straat is afgezet door de politie.
 
De drie mensen die in aanraking zijn geweest met de brief  blijven in het pand. Experts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) komen naar verwachting rond 12.30 uur ter plaatse om het poeder te boordelen. Volgens de politie zijn de mensen “op het oog gezond”.
 
Update
De poederbrief bevat geen gevaarlijke stoffen, blijkt uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) uitgewezen. Welke stof het precies was, is nog niet duidelijk. De straat is inmiddels weer open, het pand wordt nog verder onderzocht.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids