Normal_student-849822__340

Het hoger onderwijs in Groningen heeft samen met de gemeente Groningen, huisvesters en studenten het convenant 'Studenten- en Jongerenhuisvesting in Groningen 2019 – 2022' ondertekend. Een van de afspraken is dat er 1500 extra kamers komen voor internationale studenten. Dit meldt Hanzehogeschool.

In het convenant zijn zowel afspraken voor de korte termijn als de lange termijn opgenomen wat betreft de studentenhuisvesting. Er waren al plannen om 3000 extra studentenkamers te bouwen, dat aantal groeit dus door met 1500 naar 4500 kamers. Hiermee wordt geprobeerd de kamerproblematiek onder internationale studenten zoveel mogelijk te voorkomen. De laatste jaren wisten veelal internationale studenten geen kamer te vinden in de stad Groningen.

Deelnemende partijen zijn: Gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Lefier, Nijestee, De Huismeesters, Stichting Studentenhuisvesting, Groninger Studentenbond en Erasmus Student Network. Door de gezamenlijke ondertekening onderkennen de partijen dat de studentenhuisvesting een breed gedragen kwestie is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids