Normal_zorg_studie_leerling_verpleging_verpleegkundige_student

Studenten geneeskunde gaan patiënten naar de dokter begeleiden in een pilot in Amsterdam, opgezet en gefinancierd door medisch projectbureau MediMaat en hulpmiddelenplatform Duxxie. De dienst ‘Mee naar de dokter’ wordt aangeboden via het platform van Duxxie, waar zorgprofessionals producten en diensten voor cliënten kunnen bestellen. Dit meldt Duxxie.

Cliënten vergeten vaak veel van een doktersbezoek, wat leidt tot slechte therapietrouw en verwarring of onzekerheid. Daarnaast is het vervoer naar het ziekenhuis vaak slecht geregeld. De studenten van MediMaat kunnen voor al deze issues een oplossing bieden. Hierbij doen de studenten meteen ervaring op over de behoefte van de patiënt en de communicatie met een arts. Doel van de pilot is informatie te verzamelen zodat de service optimaal kan worden ingericht en uiteindelijk landelijk worden uitgerold.
 
"Het is fantastisch dat we met Duxxie deze pilot kunnen starten", aldus MediMaat-oprichter en bachelor geneeskunde Philip Croon. "Onze ambitie is om de zorg verder te helpen, en dat kunnen we op deze manier doen. Aan de ene kant helpen we patiënten direct met hun doktersbezoek, aan de andere kant doen studenten belangrijke ervaring op die ze zal helpen met hun toekomstige beroep."
 
"MediMaat heeft een mooie en unieke dienst ontwikkeld die we graag opnemen in het assortiment van Duxxie", vertelt Paskal van Lomm, initiatiefnemer van Duxxie. "In onze ambitie om alles voor de zorg thuis makkelijk en snel toegankelijk te maken voegen we alle relevante producten en diensten toe aan Duxxie."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids