Normal_minister_ronald_plasterk

Voormalig minister Ronald Plasterk is per september benoemd tot hoogleraar Novel strategies for access to therapeutics aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Als hoogleraar hoopt hij een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van, en aan het toegankelijk maken van op maat gesneden, gepersonaliseerde geneeswijzen. Dit melden AMC en UvA.

Ronald Plasterk is moleculair bioloog, gespecialiseerd in genoomonderzoek. Hij is met name geïnteresseerd in hoe de nieuwverworven enorme hoeveelheid DNA-informatie in de geneeskunde gebruikt kan worden.
 
Plasterk combineert zijn leerstoel met de functie van Chief Scientific Officer bij myTomorrows. Dat bedrijf zet zich in voor een snellere beschikbaarheid van nieuwe medicatie. Voordat Plasterk de politiek in ging was hij al hoogleraar Moleculaire Genetica aan AMC/UvA.
 
Plasterk is sinds 2001 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, en won in 1999 de Spinozapremie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids