Normal_erasmus_universiteit_rotterdam

De Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft Roelien Ritsema van Eck per 1 november 2018 benoemd tot lid van het College van Bestuur. Ze volgt Eddy Hus op, die deze functie op interim-basis vervult. Ritsema van Eck is nu nog directeur Real Estate & Facility Management bij ABN Amro. Dit meldt de Erasmus Universiteit.

Roelien Ritsema van Eck (1975) krijgt binnen het College van Bestuur de portefeuille bedrijfsvoering. In die functie wordt ze verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de digitale ondersteuning, het verder verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en het verbinden van die bedrijfsvoering met de (strategische) doelstellingen voor onderwijs, onderzoek en valorisatie.
 
Ritsema van Eck is benoemd voor een periode van vier jaar. Het College van Bestuur bestaat verder uit voorzitter Kristel Baele en rector magnificus prof.dr. Rutger Engels.
 
Roelien Ritsema van Eck werkt sinds 1999 bij ABN Amro, waar ze diverse functies vervulde. Ze studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en International Management aan Oxford Brookes University. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids