Normal_privacy2322

De katholieke studentenvereniging Virgiel (Sanctus Virgilius) in Delft een student uit de vereniging gezegd omdat hij heimelijke filmpjes maakten van vrouwelijke leden van de club. Hij had een camera verstopt in een koffiebekertje op het damestoilet van de vereniging geplaatst. Dit meldt de NOS.

In een verklaring op de website schrijft de vereniging dat een intern onderzoek werd ingesteld nadat de camera was gevonden op het toilet. De dader heeft bekend. Op de beelden zijn drie verschillende leden te zien. Op verzoek van hen is de dader met hen in gesprek gegaan en heeft spijt betuigd. De vereniging laat het aan de drie gefilmde vrouwen over of zij aangifte willen doen bij de politie.

De vereniging benadrukt in de verklaring dat zij het voorval volstrekt onacceptabel achten en ten strengste afkeuren. Het lid is daarom niet meer welkom bij de studentenvereniging. Op verzoek van de slachtoffers en de vereniging gaat hij in gesprek met een psycholoog.

De TU Delft op de hoogte gesteld van het voorval. De universiteit is tevreden over de transparante manier waarop Virgiel de zaak afhandelt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids